فروش ویژه اسپارتام - شیرین کننده ابمیوه
خرید آسپارتام شایعترین شیرینکنندههای مصنوعی است که امروزه استفاده میشود. این ماده با ترکیب آمینو اسید آسپارتیک و فنیل آلانین ساختهشده است. اسیدهای آمینه بلوکهای ساختمانی پروتئین هستند و به طور طبیعی در بسیاری از غذاها در صنایع غذایی به عنوان خرید مواد اولیه غذایی یافت میشوند. هنگام مصرف، در این اسیدهای آمینه و مقدار کمی متانول شکسته میشود، ترکیبی که به طور طبیعی در غذاهایی مانند میوه و سبزیجات یافت میشود.
درست مانند شکر، آسپارتام حاوی 4 کالری در هر گرم است. با این حال، از آنجا که بسیار شیرینتر از قند است، در غذاها و نوشیدنیهای بسیار کمی برای مطابقت با شیرینی تأمین شده از قند مورد نیاز است. این باعث میشود کالریهای آن در هر وعده بسیار کم باشد.
برای نزدیکتر کردن حجم و طعمی که شکر فراهم میکند، آسپارتام به طور معمول با مقدار کمی کربوهیدرات مخلوط میشود. به همین دلیل، به نظر میرسد یک بسته از شیرینکننده آسپارتام از نظر مقدار با یک بسته قند برابر است. این شیرین کننده برای غذاهایی که به مدت طولانی در پخت و پز نیاز دارند مناسب نیست، بنابراین در بیشتر محصولات پخته شده معمولاً مورد استفاده قرار نمیگیرد.
در اتحادیه اروپا برچسب مواد غذایی حاوی این ماده باید حضور خود را بیان کند، یا نام آن یا شماره E آن (E 951) را نشان میدهد.
این ترکیب در بسیاری از غذاها و نوشیدنیها استفاده میشود، زیرا حدود 200 برابر شیرینتر از شکر است و یک شیرینکننده مصنوعی کمکالری هست، از سال 1981 در مواد غذایی از جمله:
نوشابه
دسر
غلات صبحانه
آدامس
استفاده شده است که از سال 1981 به عنوان یک افزودنی مواد غذایی در کانادا مجاز شد.
این، به نوبه خود، کالری در غذا یا نوشیدنی را کاهش میدهد.
میتوان گفت آسپارتام مورد نیاز برای رسیدن به سطح شیرینی مشخصشده، کمتر از 1٪ از مقدار قند مورد نیاز است. بنابراین 99.4٪ کالریها میتوانند جایگزین شوند.
آسپارتام و شیرینکنندهها:
این شیرینکنندهای مصنوعی هست که برای جلوگیری از پوسیدگی دندانها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد، زیرا قندها بستر اصلی برای باکتریهای دهان را تشکیل میدهند پس استفاده از شیرینکنندهای که مقدار مصرفی آن بسیار کمتر از شکر هست عاقلانهتر است.
مدت زمان شیرینکنندگی آسپارتام طولانیتر از ساکارز است، بنابراین اغلب با سایر شیرینکنندههای مصنوعی (سوربیتول، مالتیتول، مانیتول، سدیم ساخارین) مانند آس سولفام پتاسیم مخلوط میشود تا طعم کلی شبیه شکر را به ما بدهد.
افزایش شدید متانول خون پس از مصرف بیش از حد آسپارتام سبب افزایش قابل توجه اسید فرمیک خون میشود که مسئول اسیدوز و مسمومیت چشم در مسمومیت با متانول است. این شیرین کننده در سوء مصرف دوز تا 200 میلیگرم در کیلوگرم در افراد نرمال و یا به 100 میلیگرم در کیلوگرم در PKU، سطح فنیل آلانین خون را که به میزان قابل قبولی با عقبماندگی ذهنی فرزندان مرتبط است، افزایش نمیدهد.
نتیجهگیری میشود که این ماده تحت شرایط قابل پیشبینی مصرف، در معرض خطر برای استفاده در حاملگی قرار ندارد.