روغن قالب
یکی از وجوه تمایز بتن در میان انواع مصالح ساختمانی، شکلپذیر بودن آن متناسب با شکل قالب مورد استفاده و حفظ آن شکل به مدت طولانی است. برای ساخت بتن با سطح نهایی زیبا و بادوام، پارامترهای متعددی تاثیرگذار هستند که از آن جمله میتوان به مواردی همچون طرح اختلاط بتن، بتنریزی و عملآوری ، قالب و مواد رهاساز آن اشاره نمود.
علاوه بر ممانعت از چسبیدن قالب به بتن به عنوان مهمترین وظیفه اولیه، استفاده از روغن قالب بتن به لحاظ اجرایی باید منجر به سهولت در جداسازی قالب ها از بتن، سهولت در تمیزکاری و جلوگیری از زنگ زدن آنها شده تا به قالبها نیز آسیبی وارد نگردد. بهطور کلی استفاده از روغن سوخته و یا روغنهای نامرغوب به عنوان روغن قالب، عمدتاً منجر به لکه شدن سطح نهایی بتن میگردد. علاوه بر آن این مواد با ورود به سطح بتن منجر به ایجاد یک سطح پودری شده که افت کیفیت سطح نهایی و کاهش دوام بتن را به دنبال خواهد داشت. معایب ذکر شده با استفاده بیش از اندازه روغن بر روی سطوح قالب ها تشدید خواهد شد. اما تنها وجود یک لایه بسیار نازک از روغنهای قالب تخصصی طراحی شده در شرکت آبادگران مانع از پیوند قالب با بتن می شود.
روش مصرف
روغن قالب را با استفاده از قلم مو، برس، غلطک یا پیستوله روی سطح قالب ها اجرا نمایید.
مقدار مصرف
بسته به نوع قالب و شرایط محیطی کارگاه مقدار مصرف متغیر است اما معمولاً 1 لیتر روغن قالب برای آماده سازی حدوداً 10 تا 12 مترمربع سطح قالب ها کفایت می نماید.
از اضافه نمودن آب به این ماده خودداری نمایید.
در شرایط خاص و پس از کسب مجوز کارشناسان فنی شرکت آبادگران استفاده از حلال های نفتی برای رقیق نمودن این ماده مجاز است.
خواص و اثرات روغن قالب
کمک به عبور بهتر و سریعتر حباب های هوا در مجاورت قالب
عدم نیاز به اعمال ضربات مکانیکی برای جداسازی قالب ها
عدم آلودگی سطح بتن
عدم ایجاد تغیر رنگ در بتن
قابلیت پوششدهی مطلوب بر روی سطح قالب
صرفه اقتصادی
غیر قابل انحلال در آب
مـوارد کـاربرد روغن قالب
چرب نمودن انواع قالب های فلزی، چوبی، پلاستیکی، فایبرگلاس و.. . برای بتن ریزی.
چرب نمودن قالب مقاطع بتنی که نیاز به رنگ آمیزی و اعمال پوشش های چسبنده ندارند.